Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Baby's slapen soms erg onrustig: hoe komt dit?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Waarom kan een baby zo onrustig slapen?

Een baby kan soms heel onrustig slapen. Ze hebben het moeilijk met inslapen of worden om de zoveel uren wakker. Dit is ook voor jou een vermoeiende periode want van echt slapen komt er niet veel in huis! Eén van de meest voorkomende klachten bij nieuwbakken ouders is slaaptekort.


Wat is “onrustig slapen” bij een baby precies?

Het onrustig slapen van je baby heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met teveel “prikkels” die van buitenaf op hem afkomen. Het inslapen en doorslapen lukt niet en de ene huilbui volgt op de andere.


Door welke prikkels zal je baby onrustig slapen?

Deze prikkels kunnen zijn: veel lawaai van grotere broers of zussen, met je baby veel op pad gaan, je baby op verschillende plaatsen te slapen leggen, hem voeden voor de tv of in aanwezigheid van pratende mensen en misschien wel het belangrijkste, geen structuur in de dag zoals vaste eet- en slaaptijden.


Waarom slaapt je baby onrustig?

Het is belangrijk om te weten waarom je baby zo onrustig slaapt of altijd wakker wordt. Misschien heeft hij buikkrampjes, is er teveel lawaai, is er iets dat hem irriteert,dit kan allemaal onrust geven.

Ook kan overprikkeling een oorzaak zijn tot onrust. Baby’s raken snel overprikkeld omdat iedere indruk die ze opdoen voor hen nieuw is en ze nog moeten leren hoe ze zich moeten afsluiten van indrukken die ze niet nodig hebben.

Pasgeborenen kunnen ook last hebben van onrust door veel kraambezoek. Iedereen wil je nieuwe baby zien en vastnemen. Zo van arm tot arm gaan, steeds op iemands anders schoot, dan nog al het lawaai erbij, kan voor overprikkeling zorgen. Je kleintje kan al die indrukken niet goed verwerken en gaat huilerig en onrustig worden.


Wat kan je doen als je baby onrustig slaapt?

Breng regelmaat in je baby zijn leven, zo weet hij ook wat er komen gaat en dat alleen al maakt je kleintje rustig.

Vraag aan grotere broers of zusjes om minder lawaai te maken als je baby eet of slaapt, dit zal de overprikkeling wat minderen.

Ga zeker in het begin met je baby niet teveel op visite, uitstapjes naar school om broer of zus af te halen of mee naar de winkel, geven al indrukken genoeg en meer kan hem heel onrustig maken met alle gevolgen vandien voor het slapen.

Leg je kleintje altijd te slapen op dezelfde plaats, lekker rustig. Geef hem zijn lievelingsknuffel of een doekje met je geur zodat hij zich veilig voelt en je zal zien dat je baby niet meer onrustig zal slapen. Wanhoop niet, na een tijdje zal elke baby doorslapen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina