Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Het laten doorslapen van een hongerige baby

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Hongerige baby wil niet doorslapen, wat doe ik eraan?

Een hongerig baby zal niet willen doorslapen. Honger hebben betekent voor een kleintje wakker worden en eten krijgen.

Pasgeboren baby’s worden de eerste maanden ook ‘s nachts wakker omdat ze honger hebben en dit toch om de paar uren. Van doorslapen is er op dat moment nog geen sprake. Zo tussen de negen à dertien weken beginnen ze wat langer zonder voeding te kunnen en heb je al kleintjes die doorslapen. Dit tot groot jolijt van de ouders die al een complete nacht kunnen doorslapen!

Het is echter geen vaste regel dat je kindje tegen die tijd moet doorslapen. Er zijn veel baby’s die pas echt doorslapen als ze ergens tussen de één à twee jaar zijn. Iedere baby is anders en de echte gouden tip tot doorslapen is spijtig genoeg nog niet uitgevonden.


Wat met een hongerige baby die niet wil doorslapen?

Hongerige baby’s worden wakker en zijn echt niet tevreden met een speentje als ze echt honger hebben. Ze willen hun fles of de borst.

Om de drie à vier uren hebben ze opnieuw honger en er zit niets anders op dan ook ‘s nachts uit je bed te komen om hem te voeden. Vanaf twee maanden zullen het aantal flesjes stilaan verminderen maar ook dit hangt een beetje van de baby zelf af.

Om jezelf een beetje meer rust te gunnen en in de hoop dat de baby uiteindelijk gaat doorslapen, kan je de laatste voeding van je baby zo laat mogelijk geven, bv. rond 23h30 en met wat geluk slaapt de kleine spruit dan door tot vijf of zes uur. Maar ook dit is geen gouden regel en het is nog altijd afhankelijk van kind tot kind, geen enkele baby heeft immers hetzelfde uurschema!


Zijn er hulpmiddeltjes om mijn hongerige baby sneller te laten doorslapen?

Echte hulpmiddeltjes bestaan er niet want elke hongerige baby is uniek ook in zijn slapen en eten.

Je kan wel een rijstmiddel toevoegen aan zijn laatste voeding waardoor zijn buikje langer gevuld zal blijven en hij ook langer zal doorslapen, maar ook dit is geen echte garantie om door te slapen.

Soms heeft een hongerige baby niet genoeg aan de borst en zal hij na een korte periode weer vragen naar nieuwe voeding. Van doorslapen komt er dan helemaal niets meer in huis. Overstappen naar flessenvoeding kan soms een oplossing zijn omdat je zelf de hoeveelheid kan bepalen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina