Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hoe kan je je baby beter laten doorslapen: enkele tips

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Hoe kan ik mijn baby doen doorslapen?

Hoe mijn baby doen doorslapen is een vraag die veel nieuwbakken ouders zich stellen. Soms heb je geluk en slaapt je kleintje al na enkele weken door, anderen daarentegen nemen rustig hun tijd om door te slapen.


Wat verstaat men onder doorslapen?

In officiële taal betekent doorslapen dat je onafgebroken een kleine vijf uren kunt slapen. Je kleintje slaapt nu dus door maar eigenlijk wordt je nacht nog onderbroken. Van bv. middernacht tot vijf uur ‘s morgens slapen is niet echt veel als je vele verloren slaapuren hebt in te halen.


Enkele tips en trucs om je baby te doen doorslapen.

De allereerste vraag die je jezelf moet stellen als je baby wakker wordt ‘s nachts en blijft huilen, is of er niets aan de hand is. Dit kan zijn: een vieze broek, een knoopje van zijn pyjama dat hem irriteert maar het kan evengoed zijn dat je kindje ziek is.

Je kan de baby met een paar trucs helpen om te leren doorslapen.

Leg een kledingstuk waar je lichaamsgeur nog aan hangt in het bedje van je baby. Dit is voor hem een vertrouwde geur en zal hem makkelijker doen inslapen en zelfs helpen met doorslapen. Je moet wel opletten dat de baby niet verstrikt raakt in de stof.

Je kan je baby ‘s avonds in bad doen in plaats van ‘s morgens. Zo een heerlijk warm bad werkt slaapverwekkend. Geef je hem na zijn badje nog een zachte babymassage met lekkere badolie of bodylotion, dan zal hij daar nog meer van genieten en heb je heel veel kans dat je kleintje heel vlug zal doorslapen.

Wordt je baby ‘s nachts veelvuldig wakker, ga dan altijd naar hem toe en troost hem. Hou het kort en neem hem niet uit zijn bedje.

Blijft je ukkepukje hard huilen en wordt dit alleen maar erger, ga hem dan zo snel mogelijk troosten. Een kleintje dat over zijn toeren raakt zal het heel moeilijk hebben om opnieuw in slaap te vallen en dit komt het doorslaapproces ook niet ten goede.

Laat hem slapen in zijn vertrouwde plekje want daar gaat het het gemakkelijkst. Dus niet in de box, maar lekker in zijn eigen bedje in een rustige omgeving.

Heeft je kindje nog nachtvoeding nodig, maak het dan niet te licht in de kamer.

Verschoon hem ook alleen maar als het nodig is want ook hier kan er een kink in de kabel komen en kan het doorslapen verhinderd worden.

 

Andere artikelen
Top van de pagina