Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Kleine dreumes wil niet gaan slapen: wat moet ik doen?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Mijn dreumes heeft geen zin in slapen!

Slapen is voor een dreumes het laatste waar hij of zij aan denkt. Kinderen in de leeftijd van 1 tot 2 jaar worden dreumes genoemd. Op die leeftijd zijn ze dol op herhaling, zelfs tot je er gek van wordt. Slapen daarentegen kan sommigen maar weinig boeien.

Op hun 2 jaar zal je dreumes nog maar één dutje per dag doen, zijn middagslaapje van een paar uur. Na een tijdje zal je dreumes ook dit slaapje afschaffen, zeker tegen de tijd dat hij naar school moet.

Je merkt dit snel genoeg. Als je peuter steeds moeilijker ‘s middags in slaap valt en steeds meer gaat protesteren dan heeft hij niet behoefte meer aan dit slaapje onder de middag.

Waar je wel consequent in moet zijn is het ‘s avonds slapen gaan. Kinderen weten snel wanneer de vaste structuur wordt verbroken en dan is het hek van de dam. Huilbuien, wakker worden om de paar uren, slapen bij mama en papa, zijn dan een paar van de problemen die je te wachten staan.


Welke tips zijn er om mijn dreumes wel zin te geven in slapen?

Je hebt de hele dag voor je dreumesje gezorgd, met hem gespeeld en nu wil je ‘s avonds even rustig zitten en ‘s nachts lekker doorslapen. Het moet gezegd, de meeste kindjes vinden het niet leuk om in bed gestopt te worden en zullen alles proberen om meer tijd te rekken om dit uit te stellen. Huilen, zeuren dat ze nog dorst hebben, nog een verhaaltje lezen,etc. zijn maar een paar zaken die ze in hun mars hebben.

Voor je de tips gaat uitproberen, is het wel belangrijk dat je nagaat of je dreumes gezond is, zoniet kan je best een arts consulteren.

Belangrijk is een bedritueel te verzinnen. Hoe vroeger je hiermee begint, hoe beter. Je kindje heeft snel genoeg door dat er een vaste volgorde is en weet waar hij aan toe is. In badje, pyjama aan, verhaaltje vertellen, dikke zoen en dan slapen.

Speel zeker geen wilde spelletjes meer vlak voor het slapen gaan, dit maakt je dreumes onrustig en zal het inslapen en ook het doorslapen moeilijk maken.

Wissel af, dan papa die een verhaaltje voorleest, dan weer mama. Zo heb je geen scènes als één van beiden er eens niet is om je kindje in bed te stoppen. Je moet je allebei natuurlijk aan het vaste ritueel houden!

Leg altijd zijn vertrouwde knuffel of doekje mee in zijn bedje. Ze gaan je dreumes helpen om opnieuw in slaap te vallen als hij wakker wordt. Blijft hij echter huilen, ga zeker kijken en troost hem met je lieve, zachte stem en maak je zeker niet boos. Daarmee bereik je alleen maar het tegenovergestelde mee.

 

Andere artikelen
Top van de pagina