Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Mijn baby wilt niet drinken: wat moet ik doen?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Wat als je baby niet wil drinken?

Als je baby niet wil drinken, zij het via flesvoeding of via de borst, dan kan dit voor problemen zorgen, zeker bij het slapen van je baby.

De natuurlijke voedingsbron voor baby’s is moedermelk en wordt door menig onderzoek bevestigd als de ideale voeding voor de baby. Het bevat alle voedingsstoffen in de juiste verhoudingen, op de juiste temperatuur en ook altijd vers. Bovendien bevat moedermelk antistoffen die de baby gaat beschermen tegen bacteriën en virussen. Borstvoeding geven is voor de baby en de moeder de gemakkelijkste manier van drinken, het moet echter wel geleerd worden zowel door moeder als baby.

Je kan ook voor flessenvoeding kiezen. Deze is gebaseerd op koeienmelk met toevoegingen die zoveel mogelijk in verhoudingen worden genomen zoals de moedermelk. Er wordt wel een onderscheid gemaakt tussen flesvoeding voor pasgeborenen, zuigelingen van verschillende maanden en voor baby’s die allergieën hebben. Deze voeding is enkel te verkrijgen in de apotheek.


Gaat mijn baby doorslapen als hij meer wil drinken?

Om te kunnen doorslapen moet je baby gezond zijn en niet geïrriteerd worden door bijvoorbeeld een knopje van zijn pyjama. In het begin zal je baby veel drinken, om de drie à vier uren zal hij wakker worden omdat hij honger heeft. Doorslapen is er dan echt niet bij. Hou ouder je kleintje wordt, hoe minder hij zal drinken en misschien zal doorslapen. Inderdaad, “misschien” want iedere baby heeft zijn eigen ritme.

Er zijn nochtans baby’s die na enkele dagen of weken al doorslapen maar dit zijn meer uitzonderingen.
Je moet hen wel na maximum acht uren wakker maken omdat anders hun bloedsuikerspiegel te hard gaat zakken en dit voor problemen kan zorgen.

Je kan ook proberen om de voeding wat aan te dikken met een verdikkingsmiddel dat verkocht wordt in de apotheek zodat je baby langer een verzadigingsgevoel heeft. Maar dit is niet echt een garantiemiddel tot doorslapen.

Ook op het gebied van borstvoeding, kan je het drinken van je baby vermeerderen zodat zijn buikje meer gevuld is. Misschien heb je geluk en zal je kleintje doorslapen.

Waar je moet van uitgaan is dat je baby enkel zal doorslapen als hij er klaar voor is. Welke middeltjes of trucs je ook probeert, je kleintje heeft zijn eigen bioritme en daar brengt niemand hem van af.

Een schrale troost misschien in deze vermoeiende slapeloze nachten; er komt een dag dat iedere baby gaat doorslapen. De vraag die dan onmiddellijk volgt is: wanneer? Dit zal alleen je baby bepalen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina