Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Na borstvoeding wil mijn baby niet doorslapen: wat te doen?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Je baby wil niet doorslapen met borstvoeding!

Reeds vanaf het moment dat je wist dat er een kleine spruit op komst was, stond je besluit vast! Je wou borstvoeding geven en was er dan ook van overtuigd dat je baby sneller ging doorslapen.

Nu is je kleintje er en zie je geen vooruitgang in het doorslapen.

Om de twee à drie uren wordt je opnieuw gestoord in je slaap, want er heeft er eentje honger!
Je nachtrust kan je wel vergeten. Iedereen overstelpt je met goede adviezen als “ laat hem maar eens even doorhuilen.”

 

 

Waarom wil je baby niet doorslapen ondanks het geven van borstvoeding?

Doorslapen of niet, het is géén indicatie of het goed of slecht gaat met je kindje. Ook niet of je wel of niet voldoende moedermelk hebt. Baby’s die gevoed worden met flesvoeding kunnen evengoed niet doorslapen.

Het is wel zo dat borstvoeding lichter verteerbaar is maar het nadeel is je baby soms minder melk krijgt. Borstvoedingskinderen willen dus meer gevoed worden dan flessenkinderen, enkel om deze reden.

Elke baby bepaalt zijn eigen ritme, sommigen willen wel tien keer per dag gevoed worden en zullen er ook niet dikker door worden terwijl andere kindjes maar vier keer om voeding vragen en wel dikkertjes worden. Elk kind verschilt immers individueel!

Soms is een reden van niet doorslapen ook dat het kleintje de kans niet krijgt om alle achtermelk te drinken. In de achtermelk zitten veel vetten die ervoor zorgen dat er een voldaan gevoel optreedt en daardoor ook gemakkelijker in slaapt.


Wat doet borstvoeding met kindjes?

Borstvoeding geven betekent niet alleen maar het kindje voeden, het is veel meer dan dat!
Het kleintje voelt de warmte van zijn mama en heeft ook de bevestiging van moeders nabijheid en daar hoort drinken bij. Baby’s zien hun mama als een synoniem van een lekker warm en een gevuld buikje.
Het is eerder zoeken naar een veilig warm plekje bij mama dan het echt nodig hebben van borstvoeding.


Enkele tips om toch voldoende slaap te krijgen bij borstvoeding?

De beste manier, en ook de doeltreffendste, is het kindje zijn eigen ritme te laten volgen en hieraan wat aanpassingen op te maken die het voor jou ‘s nachts wat dragelijker maken. Je kan liggend voeding geven wat de slaap van de baby tijdens de borstvoeding bevordert, papa kan het kindje al uit zijn bedje halen als het huilt zodat jij direct de borst kan geven en vlugger aan je nachtrust kan beginnen,ook samen slapen met de baby kan soms een oplossing bieden.

Hou je ook vast aan het idee dat het niet doorslapen tijdens de borstvoeding van voorbijgaande aard is en dat het heel normaal is dat je baby je wakker houdt tijdens de nacht! Het hoort allemaal bij het groot worden van je kleintje.

 

Andere artikelen
Top van de pagina