Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Veelgestelde vragen over baby's en doorslapen

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Baby's en doorslapen, veelgestelde vragen

De meeste vragen over baby's en doorslapen hebben betrekking op het moment waarop de baby effectief een ganse nacht zal doorslapen.

Hierop kan er eigenlijk geen sluitend antwoord op gegeven worden, elk kind is anders en reageert ook verschillend op het doorslapen. Je moet er wat geluk mee hebben. Een baby kent immers het verschil tussen dag en nacht niet. De eerste weken en maanden kunnen enorm vermoeiend zijn, je leeft volgens het ritme van je kleintje.

 

Hoe kunnen baby's beter doorslapen ?

Het belangrijkste om baby's beter te doen doorslapen is er een band mee opbouwen. Je probeert je in te leven in het ritme van je baby en dwingt hem niet tot eten en slapen als jij dit wil. Hiermee bereik je alleen het tegenovergestelde.

Zeker de eerste drie maanden is het beter om je aan het ritme van de baby te houden. Nu draait het vooral om flexibiliteit en opoffering van jouw kant. Toch kan je al kleine gewoontes en routines aankweken die later, als de baby wat groter is, het jou gemakkelijker zullen maken.

Een methode die het doorslapen van babies kan aanwakkeren is om je overdag wat actiever met het kleintje bezig te zijn en bij de nachtelijke voeding het zo snel en rustig mogelijk te doen.

Het allerbelangrijkste is echter om de tekenen van slaperigheid te herkennen en onmiddellijk actie te ondernemen. Zie je dat je kleintje moe is, maak de directe omgeving dan duister, zorg voor rust en wees zelf ook kalm.


In zijn eigen bedje of niet? Bevordert dit het doorslapen bij baby's?

Hierover zijn de meningen verdeeld. Het sterkt natuurlijk de band die je kweekt met je kindje. Doch zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen als je kindje bij jullie slaapt.
Je houdt het kleintje best ver weg van kussens en dekens, je moet er zeker voor zorgen dat je er niet gaat op liggen, dat hij niet uit het bed kan vallen of geklemd raken tussen bed en muur.

De algemene vuistregels is, doe waar je jezelf en je baby het best bij voelt, en laat je zeker niet onder druk zetten door anderen. Na een drietal maanden kan je zien of het lukt om de baby in zijn eigen bedje te laten inslapen en of het doorslapen een succes is.

 

Andere artikelen
Top van de pagina