Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Huilbaby's: wanneer zelfs mama geen troost kan brengen

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Wat als u een huilbaby heeft?

Een baby is een godsgeschenk. Een klein wonder. Liefde op het eerste gezicht. Tenminste, dat zou hij moéten zijn. Maar als dat hummeltje waar jullie negen maanden intens naar verlangden niet kraait, maar krijst. Als zijn flesje geen voldoening geeft, verschonen niet helpt en zelfs mama’s zachte armen hem niet troosten kunnen, dan zit u als ouder niet op een roze, maar op een donderwolk. U heeft een huilbaby.

 

Huilbaby: wat is normaal?

Alle baby’s huilen, uiteraard. Een boreling weent gemiddeld één tot anderhalf uur per dag. Rond zijn zesde week kan het huilen zelfs pieken tot twee à tweeënhalf uur. Kinderartsen spreken van een huilbaby op twee voorwaarden. Ten eerste mag er geen medisch aantoonbare verklaring zijn voor die decibels in de wieg. Ten tweede moet er aan de zogenaamde “regel van drie” voldaan zijn: het kind schreit meer dan drie uur per dag, minstens drie dagen per week én gedurende meer dan drie opeenvolgende weken.

 

 

Huilbaby vaak kerngezond

Doorgaans weent een pasgeborene niet zomaar. Misschien heeft hij honger, irriteert zijn natte luier hem of moet hij een boertje laten? Heeft hij het te warm of te koud? Is het licht te fel of is hij geschrokken? Blijft uw kind ontroostbaar, dan is het aangewezen om een dokter te raadplegen. Toch wordt bij slechts drie procent van de huilbaby's een medische oorzaak vastgesteld: vaak gaat het om voedselallergie, melksuikerintolerantie of reflux (het terugvloeien van zure maaginhoud naar de slokdarm).
 

 

Uitgeput door huilbaby

Als uw kind kerngezond is verklaard, is dat op zich goed nieuws: daar hoeft u zich tenminste geen zorgen meer om te maken. Maar dat wil niet zeggen dat de stress voorbij is. Net na de bevalling ondergaan de meeste vrouwen sowieso de grillen van hun hormonen. Huilbuien, twijfels of ze wel een goede moeder zijn …. Geen enkele kersverse mama ontsnapt volledig aan de babyblues. Als uw kleintje dan ook nog uw zenuwen op de proef stelt door zijn aanhoudende huilbuien en u zelfs tussen twee nachtelijke flesjes geen uurtje slaap gunt, zijn wanhoop en uitputting niet veraf.
 

 

Huilbaby als u dat vindt

Hoe de medische definitie ook luidt, wat familie of vrienden ook –goedbedoeld- adviseren, u heeft een huilbaby als ū vindt dat u een huilbaby heeft. De ene persoon is gevoeliger voor stress-situaties dan de andere. Voor een huismoeder met een rustig karakter ligt de tolerantiegrens waarschijnlijk hoger dan voor een drukke zakenvrouw. En wie nog een stel andere kinderen rondlopen heeft, geraakt vast sneller aan haar kookpunt dan iemand met alleen baby die haar aandacht opeist. Of misschien juist niét. Wàt u ook ervaart, uw gevoelens zijn niks om u over te schamen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina