Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Wat te doen bij een baby die 's nachts huilbuien heeft?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Mijn baby heeft ’s nachts huilbuien.

Een baby die ’s nachts huilbuien heeft is vaak de voornaamste bekommernis van de ouders. Zeker als dit elke nacht plaats vindt.

Baby’s hebben ‘s nachts huilbuien omdat zij hinder ondervinden. Meestal van de honger, soms van de pijn en af en toe omdat hij slecht slaapt en aandacht wil. Tijdens zijn eerste weken zal een baby geen nacht kunnen doorslapen omdat hij nog meermaals gevoed moet worden. Door van bij het begin een goede gewoonte op te bouwen, zal je baby zo vlug mogelijk de nacht doorslapen, zodat je zelf van de hoognodige nachtrust kan genieten.
 

 

Is er een patroon bij baby ‘s die ‘s nachts huilbuien hebben?

In de baarmoeder slaapt een baby het merendeel van de tijd. Ook een pasgeboren baby zal het grootste deel van de tijd slapen. Pas later krijgen baby’s een eigen slaapritme waarbij ze overdag meer wakker zullen zijn en ’s nachts meer en dieper gaan slapen.

Na een maand of vijf slaapt een baby gemiddeld acht tot tien uur ’s nacht en vier tot vijf uur overdag, verdeeld over twee of drie dutjes. Een paar maanden later worden dit twee dutjes van twee uur, één keer ’s ochtends en één keer ’s middags. Rond de negende of tiende maand zal een kind voor het eerst aan het dromen gaan. Hierdoor zal het ’s nachts wat onrustiger slapen. Indien het overdag veel te verwerken kreeg, zoals bijvoorbeeld leren kruipen, onrust en lawaai, kan het ’s nachts onrustiger gaan slapen of moeilijker in slaap vallen met tot gevolg dat de baby ’s nachts huilbuien heeft.


Baby’s hebben meestal ‘s nachts huilbuien uit honger.

Een baby kan ’s nachts huilbuien hebben omdat hij niet lang zonder eten kan blijven. Doordat hij over onvoldoende reserves beschikt, dient hij regelmatig te eten. Tijdens de dag eet een baby meestal om de drie tot vier uur. Tijdens de nacht is dat meestal iets langer, maar acht uur slapen zonder voeding is voor een jonge baby onmogelijk.

Ga je om een bepaald uur slapen, geef dan vlak daarvoor nog een voeding. Terwijl hij in zijn bedje ligt geef je de baby een volledige hoeveelheid melk. Het kindje zal vrij snel door hebben dat het tijdens zijn slaap kan drinken en zal waarschijnlijk bij de tweede poging vlot drinken zonder wakker te worden.

Zodra de baby genoeg heeft, zal hij automatisch al slapend het hoofdje afwenden of de speen uit het mondje duwen. Zo zal jij misschien tot de vroege ochtend kunnen doorslapen en is er geen sprake meer van een baby die ’s nachts huilbuien heeft.

Baby’s die ‘s nachts huilbuien hebben : structuur en regelmaat brengen in hun dagritme.
Breng structuur aan in het dagritme van het kind. Doe alle handelingen constant in dezelfde volgorde: slapen, voeden, knuffelen, alleen zijn in de box en weer slapen. Het advies is de baby direct te voeden nadat hij wakker is geworden.

Overdag moet u uw baby voldoende prikkels bieden. Als de baby slaapt, kunt u zelf ook een dutje doen. Als u borstvoeding geeft, kunt u gaan kolven, zodat uw partner ook eens de nachtvoeding kan geven. Geef de laatste voeding in een verduisterde, rustige kamer. Zorg dat uw baby tevreden is, geen honger heeft en een schone luier om heeft, en leg hem of haar dan pas in bed. Zet een tikkende klok of een muziekmobiel bij het bedje. Speel tijdens de nachtvoedingen niet met de baby om ieder kans uit de weg te gaan dat de baby ’s nachts huilbuien zou krijgen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina