Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Slapeloosheid bij kinderen: wat te doen?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Slapeloosheid bij kinderen, hoe komt het en wat kan ik er aan doen?

Slapeloosheid bij kinderen kan serieuze problemen geven , zeker op het gebied van school. Een kind dat niet genoeg nachtrust krijgt, zal je herkennen aan zijn norse stemming en zijn irritant gedrag tijdens de dag wanneer hij moe wordt. In de ergste gevallen kan dit zelfs leiden tot disciplinaire problemen.


Wat zijn de symptomen van slapeloosheid bij kinderen?

Ongetwijfeld is het grootste symptoom de slaperigheid tijdens de dag.
Verdere kenmerken zijn prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, hyperactiviteit, depressieve stemming, agressiviteit, verminderde aandacht en geheugenproblemen. Slapeloosheid veroorzaakt dus zeker wat problemen bij kinderen.

De meest voorkomende oorzaak bij kinderen is het te laat naar bed gaan. Kinderen die tot laat videospelletjes spelen, te laat naar televisie kijken,etc. het zijn maar een paar zaken waardoor je kind niet voldoende nachtrust krijgt, met alle gevolgen vandien!

Je mag niet vergeten dat een kind tussen de zes en twaalf jaar ongeveer tien tot elf uur moet slapen om goed uitgerust te zijn.

Oorzaken die ook een rol spelen bij de slapeloosheid van je kind zijn spanning, slaapapneu(snurken), bijwerkingen van medicatie, astma (hoesten), eczeem (jeuk), depressie, neurologische ontwikkelingsstoornissen (bv. autisme).


Hoe kan je je slapeloosheid bij kinderen verhelpen?

Het belangrijkste is om eerst uit te zoeken waarom je kind lijdt aan slapeloosheid. Wat is de reden?
Pas dan kan je zoeken naar een oplossing.

Zijn bedje moet het kind zien als iets om in te slapen en niet om er zijn huiswerk in te maken of om tv te kijken. Wees daar zeer consequent in en dit kan al een eerste stap zijn om de slapeloosheid op te lossen.

Probeer je kind altijd op hetzelfde tijdstip te slapen te leggen, zo ontwikkel je bij hem een slaapritme en bevorder je het in- en doorslapen.

Stilte, een heel belangrijke voorwaarde voor je kleintje zijn nachtrust. Lawaai en rumoer werkt helemaal niet als je als kind probeert in te slapen en kan de slapeloosheid in de hand werken.

Ook een goed verluchte kamer op een niet te warme temperatuur kan het inslapen bevorderen en de slapeloosheid de kop indrukken.

Je kan je kind ook helpen door zijn slaapkamer zo duister mogelijk te maken maar is hij bang, zorg dan voor een klein lichtje. De duisterheid gaat een bepaalde stof in de hersenen activeren waardoor je kind slaperig wordt en vlugger zal inslapen.

Krijg je de slapeloosheid van je kind niet opgelost, aarzel dan zeker niet om een kinderarts in te schakelen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina