Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Tips voor het slapen van een kind van één jaar

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Hoe kan ik mijn kind van 1 jaar goed doen slapen?

Vanaf de leeftijd van 1 jaar slapen de meeste kinderen door. Toch vallen ze moeilijker in slaap en dit kan soms ook voor inslaapproblemen zorgen, die dan weer problemen met doorslapen kunnen veroorzaken.

Ook al hebben ze de leeftijd van 1 jaar, een vast ritueel ‘s avonds is nog altijd aan de orde. Je dreumes is voorbereid op wat gaat komen en zal kalmer en ook gemakkelijker zijn als het op slapen aankomt. Speel dus zeker geen wilde spelletjes meer voor het slapen gaan, zijn energie staat dan zo hoog dat slapen zeker geen optie meer is!

Dreumesen durven nog al eens uittesten en daarom moet je vastberaden zijn ook wat slapen betreft, dit wil niet zeggen dat je moet roepen en boos zijn want hiermee verkrijg je alleen het omgekeerde effect. Je kind wordt overstuur en zal zeker niet inslapen. Erg geduldig maar consequent is de boodschap!

Wees erg strikt in je bedritueel en zorg ervoor dat alles gebeurt is wat eventueel het uur van inslapen kan doen uitstellen zoals ineens dorst hebben, naar toilet moeten gaan, etc.

Zorg ook steeds voor een verduisterde en goed verluchte kamer. Het zal je kind helpen om beter te slapen.

Maak samen met je kind van zijn slaapkamer een gezellige plaats, laat hem zelf kiezen welke kleur hij mooi vindt aan de muren,etc.. Je kind zal op die manier uitkijken naar het moment om te gaan slapen in zijn “mooie kamer.”


Wat is goed slapen voor een kind van 1 jaar?

Het ene kind is het andere niet! Je dreumes kan minder slaap nodig hebben dan zijn leeftijdsgenootjes, maar daar hoef je je echt geen zorgen over te maken!

Bij kinderen van één jaar gaat de duur van de nachtrust geleidelijk aan afnemen tot ongeveer een negen à tien uur waar zijn slaap ook minder zal onderbroken worden.

De slaapbehoefte van je kind hangt ook af van de inspanning die hij die dag gelevert heeft. Was het een drukke dag voor je kleintje, dan zal hij vlugger de slaap vatten.


Wat kan het slapen van een kind van 1 jaar verstoren?

Dit kunnen zowel interne als externe factoren zijn, zoals pijn, een breuk, een astma-aanval maar ook angst, teveel lawaai, teveel gegeten of gedronken,etc.

Ook de neveneffecten van geneesmiddelen kunnen soms een boosdoener zijn om in slaap te geraken.

Blijft je kind het echter moeilijk hebben met in slaap te vallen, wacht dan zeker niet te lang om een arts te raadplegen en begin zeker nooit op eigen houtje geneesmiddelen aan je kind toe te dienen!

 

Andere artikelen
Top van de pagina