Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

 • Al na 2 dagen sliep Robin door
 • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
 • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bachbloesem MIX 90 : Helpt je baby !

 • rustiger te worden
 • geboortetrauma te verwerken
 • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Waarom wil mijn baby niet doorslapen?

Veel ouders stellen zich de vraag waarom hun baby niet wil doorslapen. Er zijn ouders die geluk hebben en waarvan hun kindje na enkele dagen of weken reeds doorslaapt, maar hou er rekening mee dat dit eerder uitzonderingen zijn.

Voor een baby is alles nieuw op deze wereld. Negen maanden heeft hij veilig in zijn cocoon gezeten, dicht bij zijn mama. Van nature uit wil hij dit blijven verder zetten dus ook ‘s nachts.
Je kleintje heeft een enorme behoefte aan lichamelijk contact, dat geeft hem een veilig gevoel. Samen slapen wordt afgeraden uit veiligheidsredenen, maar dit maakt het er voor je baby niet gemakkelijker op. Er wordt verwacht dat hij nu alleen in zijn bedje slaapt en dat vinden de meeste baby’s helemaal niet leuk en doorslapen is er dan ook niet bij!


Wat als je baby niet wil doorslapen : enkele tips.

Als je baby niet wil doorslapen moet je eerst nagaan of er niets lichamelijk aan de hand is. Eens je ervan overtuigt bent dat je kind niets aan de hand heeft, kan je volgende tips eens uittesten die mogelijk tot doorslapen kunnen leiden.

Leg een t-shirt met je lichaamsgeur in het bedje bij de baby. Hij gaat je geur herkennen en zich veiliger en meer geborgen voelen in zijn bedje en vlugger inslapen wat dan ook het doorslapen kan bevorderen. Let wel op dat de baby niet verstrikt raakt in de stof!

Geef je baby ‘s avonds een warm badje in plaats van ‘s ochtends. Warm water is slaapverwekkend. Een babymassage met lekkere babyolie of babylotion erna en je kleine kapoen is klaar om naar dromenland te vertrekken. Je kan dit ook als een slaapritueel doen zodat de baby het besef gaat krijgen dat na het badje en de laatste fles, het bedtijd is.

Wordt je kleintje nog veel wakker ‘s nachts, ga naar hem toe en troost hem. Maak je niet boos want dan krijg je een baby die overstuur wordt en komt er van slapen helemaal niets meer in huis. Een lieve, zachte stem kan wonderen doen en ook een aai over zijn bolletje kan voor je baby al de troost zijn om terug in te slapen.

Een vaste vertrouwde slaapplek geeft het meeste kans op doorslapen. Dus liever niet in de box, maar in zijn eigen warme, vertrouwde bedje in zijn kamertje waar het rustig is.

De enige troost die nieuwbakken ouders zich moeten voorhouden is dat er een dag komt dat je baby gaat doorslapen , maar die dag bepaalt hij zelf want elke baby heeft zijn eigen slaapritme!