Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

 • Al na 2 dagen sliep Robin door
 • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
 • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bachbloesem MIX 90 : Helpt je baby !

 • rustiger te worden
 • geboortetrauma te verwerken
 • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Alles over het slapen van je pasgeboren baby.

Over het slapen van je pasgeboren baby iets waar je als kersverse ouders je best goed over informeert. Je kleine schat, waar je negen maanden naar hebt uitgekeken, zal namelijk in het begin nog veel slapen. Hopelijk, want het kan ook zijn dat je te maken hebt met een slechte slaper…


Hoelang en hoeveel slapen pasgeboren baby’s?

De eerste week slaapt je baby ongeveer drie uren achter elkaar en gaat dan meestal wakker worden omdat hij honger heeft. Dit is het moment om hem te voeden, nieuwe luier aan te doen en hem daarna even heel dicht tegen je aan te houden. Doch het grootste deel van de tijd slaapt hij. De baby heeft nog geen enkel besef van dag en nacht en zal dus enkel wakker worden als hij honger of pijn heeft.

Tot ongeveer zes weken zijn ze ongeveer drie kwartier wakker. Tussen de zes en twaalf weken varieert dit tussen drie kwartier en iets meer dan een uur. Vanaf hun derde tot hun vijfde maand is dit al één uur tot anderhalf uur. Slapen doet je baby nog ongeveer zestien uren per dag.


Wat is belangrijk bij het slapen van een pasgeboren baby?

Rust en regelmaat zijn heel belangrijk voor een baby. Je begint er het beste zo vroeg mogelijk mee. Zo een kleintje heeft heel vlug door dat er een vast schema wordt gevolgd. Hij zal rustiger zijn omdat hij weet wat er komen gaat, bv. na het warme badje, de laatste fles en dan bedje in. Op die manier krijg je ook minder huilbuien, juist omdat hij een regelmaat heeft. Dit bevordert ook het inslapen en het doorslapen.


Gaat het slaapritme van een pasgeboren baby veranderen als hij ouder wordt?

De eerste maanden wordt je baby enkel wakker als hij honger heeft. Tussen de periode van negen tot dertien weken kunnen ze echter al wat langer zonder voeding en gaan ze wat langer slapen. Dit is voor jou even een verademing want die slapenloze nachten gaan natuurlijk ook doorwegen. Toch mag je je er niet teveel op vastpinnen want er zijn veel baby’s die maar pas echt doorslapen als ze tussen één en twee jaar zijn. Ieder kind is immers anders en zal zijn eigen slaapritme bepalen.

Na een maand of vijf slaapt je baby gemiddeld acht tot tien uur ‘s nachts en vier tot vijf uur overdag( verdeeld over twee tot drie dutjes). Na een paar maanden worden dit maar twee dutjes van ongeveer twee uur , één ‘s ochtends en één ‘s middags.

Rond negen à tien maanden zal je kind voor het eerst gaan dromen en ‘s nachts soms wat onrustiger gaan slapen. Ook als hij nieuwe dingen heeft beleefd (kruipen, verbouwingen aan een huis en veel lawaai) kan je baby moeilijker inslapen. Maar dit is een voorbijgaande fase.

Hoe ouder je kindje, hoe minder hij zal slapen overdag en een tien tot twaalf ‘s nachts in dromenland is.