Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

 • Al na 2 dagen sliep Robin door
 • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
 • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bachbloesem MIX 90 : Helpt je baby !

 • rustiger te worden
 • geboortetrauma te verwerken
 • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Waarom huilt een baby constant veel?

Waarom een baby constant veel huilt is vaak moeilijk te zeggen. Het huilen kan bij de ouders grote zorgen en onzekerheid doen ontstaan. Wanneer ouders zich ongerust maken is het dan ook altijd goed om de baby die constant veel huilt te laten onderzoeken om uit te sluiten dat er een lichamelijke oorzaak is.

Maar meestal is er geen directe lichamelijke oorzaak. En soms is er zelfs helemaal geen reden te vinden voor het constant veel huilen.

Sommige baby’s huilen veel omdat ze moeten wennen aan het leven buiten de buik van hun moeder. Deze baby's willen graag vast gehouden worden en dicht bij hun moeder zijn
Andere baby’s huilen veel rond de tijd dat ze een volgende stap zetten in hun ontwikkeling. Tenslotte, huilen sommige baby's constant veel gewoon uit verveling.
 

 

Wat doen voor een baby die constant veel huilt?

De baby die constant veel huilt wordt graag rond gedragen, wil graag bezig gehouden worden en is niet graag alleen. Deze baby heeft een behoefte aan veel prikkels. Bij deze groep neemt het huilen af naarmate de baby meer kan.

Maar andere baby’s die veel huilen hebben juist behoefte aan rust en regelmaat. Hij is heel gevoelig voor prikkels en heeft dan ook baat bij veel rust.

Het kan soms moeilijk zijn als ouder om te weten of de baby bepaald behoefte heeft aan veel rust of juist aan wat meer stimulatie. De enige manier om dit te ontdekken is toch heel goed de baby in het oog te houden en na te gaan waarop hij positief en/of negatief reageert.


Gebruik gezond verstand als uw baby constant veel huilt!

U mag uw baby even laten huilen. Veel baby’s hebben dat juist nodig om in slaap te vallen. Het is een ontlading van een drukke dag. Zodra het huilen echter wat langer duurt dan normaal of u hoort dat de baby steeds harder en constant veel gaat huilen en overstuur geraakt, kan je beter kijken of er niks aan de hand is.


Wanneer spreekt men van een huilbaby?

Baby's huilen, omdat het hun enige manier van communiceren is. In eerste instantie huilt een baby onbewust, het is gewoon een reactie op een ongemak. Maar al snel gaat hij bewust huilen. Meestal neemt het huilen de eerste zes weken toe en vermindert langzaam vanaf de zesde week. Zo'n twee uur per dag huilen is dan ook normaal.


Maar sommige baby's huilen veel meer en er zijn er die constant veel huilen. Eén op de tien en volgens sommige deskundigen zelfs één op de vijf baby's huilen meer dan drie uur per dag. Maar of een baby die constant veel huilt al dan niet een huilbaby is doet er voor de ouders weinig aan toe. Vaak neemt het huilen na drie maanden af, maar sommige baby's blijven constant veel huilen tot ze een half jaar zijn.