Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

 • Al na 2 dagen sliep Robin door
 • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
 • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bachbloesem MIX 90 : Helpt je baby !

 • rustiger te worden
 • geboortetrauma te verwerken
 • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Slecht slapen bij peuters

Slecht slapen bij peuters komt veel voor, zeker bij één vierde van de kinderen. Slapen is heel belangrijk, zeker bij baby’s en peuters. Ze hebben het nodig om te groeien, om energie op te doen en actief te kunnen zijn. Een peuter rond 1 jaar slaapt ongeveer 12 uur per nacht en doet nog een ochtend- en middagslaapje van 1 tot 2 uur.


Waarom slapen peuters slecht?

Slecht slapen bij peuters wordt meestal veroorzaakt door de ouders zelf. Ze hebben namelijk problemen met het slaapgedrag van hun kind. Ze respecteren het slaapritme van hun peuter niet en creëren zo een verkeerd slaappatroon. Ieder kind heeft zijn eigen slaapritme en als ouder is het beter om je hieraan te houden, het zal ook het doorslapen vergemakkelijken als je het respecteert.

Slecht slapen bij je peuter kan veroorzaakt worden door slecht inslapen of doorslapen of een verschuiving van zijn slaapritme. Blijft dit echter gedurende lange tijd aanhouden, dan kan je peuter oververmoeid raken en daardoor kan hij echt slaaptekort krijgen. Dit slaaptekort komt wel weinig voor, oververmoeidheid bij peuters daarentegen wel.

Angst is ook een belangrijke factor waarom je peuter slecht slaapt. Een peuter heeft een zeer levendige fantasie en werkelijkheid en fantasie zijn soms niet echt uit elkaar te houden voor je kleintje. Krokodillen die plots onder het bed zitten en die verjaagd moeten worden, spoken die soms verschijnen, het zijn allemaal fantasieën die ervoor zorgen dat je peuter slecht gaat slapen.

Ook omgevingsfactoren kunnen er voor zorgen dat je peuter een slecht slaper wordt. Ziektes zoals steeds terugkerende oorontstekingen en verkoudheden kunnen een slechte invloed hebben op het slaapritme van je peuter. Je kind krijgt bij het ziek zijn meer aandacht maar soms blijft dat slaappatroon gewoon verder gaan na het ziek zijn. Gegarandeerd creëer je zo een slaapprobleem voor je peuter. Opnieuw gezond betekent opnieuw het gekende bedritueel hanteren waardoor je een goed slapende en uitgeruste peuter krijgt.


Wat zijn de signalen van een peuter die slecht slaapt?

Het eerste signaal zie je meestal bij de ouders van de peuter. Ze zien er doodmoe uit en klagen over het slechte slapen van hun kind. De peuter zelf ziet er soms moe en bleek uit en heeft kringen onder zijn oogjes. Meestal zie je echter niet veel aan peuters en baby’s die weinig slapen omdat ze hun tekort overdag gaan inhalen.

Mag het een troost zijn, er komt wel een dag dat je peuter beter gaat slapen en dan is deze periode vlug vergeten!