Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

  • Al na 2 dagen sliep Robin door
  • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
  • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bachbloesem MIX 90 : Helpt je baby !

  • rustiger te worden
  • geboortetrauma te verwerken
  • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

  • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
  • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
  • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

  • Specifieke mix op maat 
  • Op basis van je specifieke klachten
  • Rekenig houdend met je karakter 
  • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Waarom wil mijn peuter niet doorslapen?

Ook een peuter wil soms niet doorslapen. Peuters hebben al een langere inslaaptijd nodig dan baby’s. Dit heeft vooral te maken met het verwerken van de drukte van de dag.

De ene peuter heeft ook meer slaap nodig dan de andere. Is je kindje actief en opgewekt dan heeft hij voldoende slaap, is je peuter daarentegen hangerig en prikkelbaar dan is zijn slaapbehoefte niet echt voldaan.


Wat kan de oorzaak zijn dat mijn peuter niet kan doorslapen?

Sluit je peuter zijn dag altijd rustig af want in slaap geraken kost ook energie en als deze al opgebruikt is, zal dit enkel het slapen bemoeilijken.
Het is ook belangrijk om een vast ritueel te hebben want dat maakt het voor je peuter duidelijk wat er gaat gebeuren. Het inslapen en ook doorslapen zal makkelijker worden als het ritueel iedere avond weer terugkomt.

Wanneer je peuter weinig vertrouwen heeft zal hij ook zijn nachten niet doorslapen. Dit vertrouwen betekent ook “grenzen”, weten wat wel en niet mag anders gaat hij zich onzeker voelen. Probeer daarom overdag duidelijkheid voor je peuter te creëren en goed grenzen aan te geven. Je peuter gaat zich zekerder voelen en meer vertrouwen krijgen en zo de nacht doorslapen.

Ook ziek zijn en pijn hebben, kan doorslapen belemmeren. Je peuter heeft meer aandacht en troost nodig maar let op dat je dit patroon nu niet gaat verder zetten. Soms, wanneer de pijn over is en je peuter opnieuw genezen is, kan het moeilijk zijn om opnieuw je vaste ritueel te hanteren. Toch is dit het beste wat je kan doen, want je peuter krijgt opnieuw de regelmaat en zal opnieuw doorslapen.

Ook ‘s nachts voeden doe je beter niet, het gaat een gewoonte worden die moeilijk te doorbreken is. Je peuter gaat wakker worden ‘s nachts, niet van de honger maar uit gewoonte. Doorslapen is er op die manier niet bij!


Wat kan je doen om het doorslapen van je peuter te bevorderen?

Inslapen en doorslapen moet een peuter leren. Neem je kleintje daarom niet mee in jouw bed als hij wakker wordt ‘s nachts. Zo ontneem je hem het opnieuw inslapen als hij wakker wordt.

Creëer voor je peuter een veilige en vertrouwde slaapomgeving waar hij zich goed voelt, het zal je kleintje helpen om sneller door te slapen.

Blijft je peuter elke nacht wakker worden dan is het tijd om actie te ondernemen. Ga naar je kleintje toe en troost hem met een zachte, lieve stem en vertel je peuter dat hij opnieuw verder moet slapen. Ga dan naar buiten. Waarschijnlijk zal hij verder wenen of opnieuw beginnen. Wacht dan twee minuten en herhaal wat je juist deed. Vertel je peuter dat je er bent maar dat het nu tijd is om te slapen. Hou dit zo vol en wacht altijd een beetje langer om terug te gaan. Het kan een hele tijd duren voor je peuter terug inslaapt en het vergt ook van jou als ouder veel energie maar… het helpt. Na een twee weken en misschien zelfs ervoor zal je peuter zelf opnieuw inslapen want je hebt een vast patroon gecreëerd en je peuter weet wat er gaat gebeuren als hij wakker wordt en huilt. Op deze manier wordt je peuter een echte doorslaper!