Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

 • Al na 2 dagen sliep Robin door
 • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
 • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bachbloesem MIX 90 : Helpt je baby !

 • rustiger te worden
 • geboortetrauma te verwerken
 • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Slaapproblemen bij peuters, wat doe je eraan?

Slaapproblemen bij peuters komen heel veel voor. Problemen als je je peuter naar bed wilt brengen, moeilijk inslapen of nog niet doorslapen , soms kan het vanzelf overgaan, soms duurt het maanden maar het kan ook jaren aanslepen.

Wat deze slaapproblemen bij je peuter teweegbrengt kan duidelijk zijn bv. je peuter die ‘s nachts wakker wordt omdat hij ziek is of naar het toilet moet, dorst heeft of eng gedroomd heeft. Als ouder ga je je kind troosten en dit kan al voldoende zijn om hem weer in slaap te laten vallen.

Wanneer echter het slaappatroon van je peuter verstoord is en hij je elke nacht weer gaat wakker roepen of huilen, kan dit enige tijd en geduld van je vergen wil je dit opgelost krijgen. Het kan enorm frustrerend voor je zijn en ook zeer belastend voor het hele gezin.


Waarom komen slaapproblemen vooral voor bij peuters?

Dit heeft een groot stuk te maken met de leeftijd en de ontwikkelingsfase van je kind. Een peuter beseft steeds meer en meer dat hij een eigen persoontje is! Hij wordt zich bewust van zijn eigen willetje en zal dit ook gaan uitproberen, de zogenaamde koppigheidsfase of kleuterpuberteit.

Zo kan het slaapprobleem bij een peuter van “ik wil niet naar bed gaan” een uiting zijn van die koppigheid.


Wat kunnen oorzaken zijn van slaapproblemen bij peuters?

Soms is je kleintje bang om van je gescheiden te worden, zeker als je peuter zeer goed bewust is dat hij een zelfstandig persoontje is. Hij wil steeds zeker zijn dat je er bent en komt dan ook geregeld eens uit zijn bedje om te “controleren”(vooral na een ziekenhuisopname of een trauma dat je kind heeft meegemaakt).

Is je peuter stout geweest en heb je veel op hem gemopperd, dan kan dit ook een slaapprobleem opleveren. Je kleintje zal ‘s avonds in zijn bedje denken dat je hem niet meer lief vindt. Opnieuw krijg je dan het controleersysteem door op jou te roepen of te huilen.

Peuters hebben ook een rijke fantasie en de spoken onder het bed en de heksen en krokodillen kunnen voor hem werkelijkheid worden en hem van streek brengen. Een peuter heeft het toch nog wat moeilijk om werkelijkheid en fictie uit elkaar te houden.


Enkele tips om slaapproblemen bij peuters te verminderen

Wees consequent en stel je grenzen bij een peuter, hij weet dan zelf hoever hij kan gaan en de koppigheid gaat dan achterwege blijven wat ook minder slaapproblemen gaat geven.

Stuur nooit je peuter als straf naar zijn bed, zijn slaapkamer en bedje moeten een gezellige, vertrouwde plek zijn en ook blijven!

Vertel je kind zo een vijf minuutjes op voorhand dat het bijna bedtijd is, zodat hij weet wat komen gaat. Een vast ritueel volgen, zal ook al een oplossing zijn voor slaapproblemen bij je peuter.

Maak je vooral niet boos, het maakt je peuter gespannen en overstuur en vergeet het slapen dan maar! Haal je peuter ook niet uit bed of ga niet bij hem liggen, zo zal je peuter nooit leren dat alleen slapen niet eng is!