Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

 • Al na 2 dagen sliep Robin door
 • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
 • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bachbloesem MIX 90 : Helpt je baby !

 • rustiger te worden
 • geboortetrauma te verwerken
 • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Mijn peuter heeft verlatingsangst! Wat nu ?

Verlatingsangst bij een peuter komt veel voor en kan leiden tot problemen met doorslapen . Je peuter gaat huilen als je weggaat, als je hem wegbrengt naar het kinderdagverblijf, maar ook als je hem naar zijn bedje brengt. Ook ‘s nachts als hij wakker wordt en merkt dat hij helemaal alleen is, huilt hij van angst.

Er zijn meestal maar een paar personen die hij echt heel erg vertrouwd, terwijl hij van anderen een beetje bang is. Plots wil je peuter niet meer op opa’s schoot of verstopt je kleintje zich achter jou als de mevrouw van de slager tegen je praat, verlatingsangst dus!


Wat zijn de oorzaken van verlatingsangst bij je peuter?

Verlatingsangst kan van de ene dag op de andere ontstaan en is een normale fase in de ontwikkeling van de peuter. Er zijn weinig kinderen die er geen last van hebben. Afhankelijk van het karakter van je peuter zal hij het er moeilijker of makkelijker mee hebben.

Je peuter is al ver gevorderd in het “begrijpen” maar je kan van hem niet verwachten dat hij alles al begrijpt. Hij kent wel het verschil tussen bekende en onbekende gezichten. Hij begrijpt echter niet dat onbekende mensen ook best te vertrouwen kunnen zijn, maar dat kost tijd om te leren. En waar kan hij dat het beste leren dan dicht bij jou!


Rond welke leeftijd komt verlatingsangst bij een peuter het meest voor?

Tussen de leeftijd van acht maanden en achttien maanden is de verlatingsangst het hevigst. Zodra je even uit het zicht bent, begint je peuter te huilen. Deze angst kan echter blijven tot je peuter zijn drie jaar. Rond vier jaar zal je peuter beter beseffen dat je terug komt als je even weg bent. Zijn omgeving zal ook vertrouwder worden en hij zal ook beter alles kunnen uitleggen.

 

Hoe ga je als ouder om met een peuter die verlatingsangst heeft ?

Natuurlijk ben je vereerd als je peuter alleen maar bij jou wil zijn, maar het is daarentegen ook enorm vermoeiend als je geen stap kan doen zonder dat hij gaat huilen. De verlatingsangst steekt dus de kop op! Je partner zal dit echter minder leuk vinden dat je peuter van hem minder wil weten. Begrijp dan goed dat dit een voorbijgaande fase is die heel normaal is!

Wel moet je de verlatingsangst van je peuter serieus nemen. Troost je kleintje als hij bang of in paniek is, het geeft hem een veilig gevoel. Laat je peuter de kans om ook onbekende mensen te leren te vertrouwen, je kunt dit echt niet forceren!

Speel ook het “kiekeboe”-spelletje met je peuter, op die manier oefen je dat “niet zien” niet betekent dat je “weg bent en niet meer terugkeert.”