Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ervaringen met MIX 90 :

 

 • Al na 2 dagen sliep Robin door
 • Onze dochter weent niet meer en slaapt door
 • Na twee jaar eindelijk weer een normale nachtrust
Meer info

Bachbloesem MIX 90 : Helpt je baby !

 • rustiger te worden
 • geboortetrauma te verwerken
 • inslapen en doorslapen te verbeteren
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter

 

Meer info

Gratis boek over huilbaby's

 

 

 

 

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin alles over huilbaby's duidelijk beschreven staat!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Slaaptips voor je baby.

Baby’s slapen zo een achttien uur per dag, alleen doen ze dit in kleine stukjes van soms drie à vier uren, ook ‘s nachts. Onafgebroken slapen is er hier dus niet bij. Toch zijn er slaaptips zodat je baby langer achter elkaar zal slapen en ook ‘s nachts gaat leren doorslapen.

Zie je dat je baby slaperig wordt, leg hem dan in zijn bedje, liefst nog wakker en reeds zo jong mogelijk. Doe dit niet als hij al in een diepe slaap is gevallen want wanneer je kleintje wakker wordt, zal hij zich alleen voelen en niet meer in slaap kunnen geraken zonder dat jij er bent. Je merkt zelf als je je baby wakker maar slaperig in zijn bedje legt en hij gewend raakt aan deze methode, je extra tijd hebt. Je baby leert door deze slaaptip inslapen en ook doorslapen.

Ook oogcontact kan je baby in één tel doen veranderen van een slaperige naar een enthousiaste baby. Slapen is er dan niet meer bij. De slaaptip hier is om het oogcontact zeker ‘s avonds te minderen want met je oogcontact zorg je er onbewust voor dat je baby uit zijn slaap komt.

Een andere slaaptip is om zelf zo rustig mogelijk te zijn. Moet u toch ‘s nachts in zijn kamertje zijn, doe dit zo stil mogelijk. Blijf je baby zeker niet aankijken, ga er niet mee babbelen of een liedje zingen, want dan is het slapen voorbij! Hoe stiller, hoe beter.

Misschien één van de belangrijkste slaaptips bij een baby is het “licht-donker-schakelaartje.” Licht betekent voor je baby de wakker-positie, terwijl donker hem slaperig zal maken doordat de hersenen gestimuleerd worden om melatonine af te geven, één van de belangrijkste slaaphormonen.

Belangrijk als slaaptip is om je baby het verschil te leren kennen tussen dag en nacht. Slaapt je kleintje nog veel overdag, laat hem dan slapen in een verlichte kamer. ‘s Avonds laat je hem dan slapen in een verduisterde, zelfs donkere kamer. Je baby heeft snel genoeg het verschil tussen dag en nacht door.

Maak ook ’s nachts zo weinig mogelijk licht als je baby wakker wordt, dit stimuleert het wakker worden.

Probeer ook geen ouder te worden die bij elk piepje van je kleintje opspringt en aan zijn bedje gaat staan. De slaaptip hier is je binnenkomst in zijn kamertje zo te timen dat dit gebeurt op het moment dat ligt tussen het echt wakker worden en het beginnen huilen. Zo voorkom je ook dat je baby erg van streek raakt. Het gaat wel wat oefening vergen in het begin maar het levert zeker resultaat op.

Ga ook niet bij elke huilbui direct bij je baby zijn bedje staan, geef je kleintje enkele minuten de tijd om zichzelf weer in slaap te sussen. Ook dit is een slaaptip die zal resulteren in beter inslapen en uiteindelijk doorslapen.

Probeer ook niet uw kindje uit zijn slaap te halen door hem altijd een propere luier aan te doen ‘s nachts. De slaaptip hier is bv. het gebruik van speciale nachtluiers. Niets is minder prettig dan een koud nat luierdoekje als je als baby nog half slaapt. Wordt je kleintje toch ‘s nachts wakker, ruik dan even of verschonen wel nodig is, zo niet doe het dan niet. Moet u toch verschonen, gebruik dan een lauw washandje wat toch aangenamer is voor je kleintje en wat hem minder uit zijn slaap zal halen.